Apostolinmiekka me ostettiin kirpputorilta 2 eurolla ;), silloin me ei tiedetty kasvista yhtään mitään. Apostolinmiekka on harvinainen kasvi, se on lähtöisin ulkomailta ja se on levinnyt vain kun joku on suomalainen on käynyt ulkomailla ja sitten se on levinnyt kaverilta kaverille. Apostoli on vaikea saada kukkimaan ja vielä vaikempi siitä on saada kuvaa, joska se kukkii vaan parin aurinkoisen tunnin ja kuolee.

 

1248688032_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Apostolinmiekka on monivuotinen ja viihtyy ikkunalla, mutta se on suojeltava auringon paahteelta. Apostolinmiekka viihtyy pienessä purkissa. Apostolinmiekkaan voi kasvaa kukka jos se on valoisalla paikalla. Viihtyy myös varjoisalla paikalla, mutta silloin on vaib viherkasvi. Sanotaan myös että Apostolissa pitää olla 12 ´´miekka´´ ennenkuin se kukkii. 

Apostolinmiekka kastellaan kerralla kunnolla, jonka jälkeen multa saa kuivahtaa. Kestää kuivuutta, mutta tarvitsee runsaan kastelun kukkiakseen. Kellastuneet lehdet kannattaa nyppiä pois. Lannoitetaan kasvukauden ajan.

Lisääminen: Juurtuneista taimista. Kukinnan jälkeen kukkavarteen kehittyy taimia. Varsi kaartuu taimen painosta maahan ja taimi juurtuu.